Начин на приготвяне
Пилешките дробчета се измиват и нарязват. В тиган се слага олио да се загрее и се пържат дробчетата.
Не се пържат прекалено дълго, за да не станат много сухи. При готовност се изваждат от тигана и се посоляват. Лукът се изчиства и нарязва.
В мазнината от дробчетата се слага лукът, за да се запържи. Към лукът се прибавя и оризът, който се пържи до промяна на цвета. Добавя се соевият сос.
Прибавя се водата, като аз я добавям чаша по чаша. След първата чаша вода се добавят спанакът и чубрицата.
Добавя се останалата вода. Когато оризът е почти готов се добавя бульона, черния пипер и солта.
Сервира се, като се прави канапе от ориз. Върху него се слагат дробчетата. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.