Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки Дробчета със Спанак и Ориз

Пилешки Дробчета със Спанак и Ориз

Пилешки Дробчета със Спанак и Ориз
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • спанак - 200 г замразен
  • пресен лук - 3 стръка
  • пилешки дробчета - 500 г
  • олио
  • соев сос - 20 мл.
  • бульон - 1 бр.
  • магданоз
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • вода - 3 ч.ч. хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се измиват и нарязват. В тиган се слага олио да се загрее и се пържат дробчетата.

Не се пържат прекалено дълго, за да не станат много сухи. При готовност се изваждат от тигана и се посоляват. Лукът се изчиства и нарязва.

В мазнината от дробчетата се слага лукът, за да се запържи. Към лукът се прибавя и оризът, който се пържи до промяна на цвета. Добавя се соевият сос.

Прибавя се водата, като аз я добавям чаша по чаша. След първата чаша вода се добавят спанакът и чубрицата.

Добавя се останалата вода. Когато оризът е почти готов се добавя бульона, черния пипер и солта.

Сервира се, като се прави канапе от ориз. Върху него се слагат дробчетата. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: