Начин на приготвяне
Крилцата (аз използвам разполовени без връх, но може и цели) запържвате в олиото, докато сменят цвета си - за около 2-3 минути от всяка страна.
Нарязваме лука и го добавяме в тигана малко след като сме сложили крилцата. Когато се позапържат, добавяме всичките останали съставки без подправките.
Оставяте на котлона около 2 минути, като разбърквате от време на време. Добавяте мащерката, черния пипер и солта, дърпате от огъня и прехвърляте в тава.
Покривате тавата с фолио и оставяте крилцата да се задушават така около 20 минути на 250 градуса. След това махате фолиото и оставяте във фурната, докато сосът се сгъсти. Отново е добре да ги разбъркате поне 1-2 пъти.
Ако сосът изври прекалено бързо, а месото още не е готово, може да добавите малко вода или мляко.
Важното е крайният резултат да е сготвено пилешко (крилцата са по-стегнати, ако използвате филе, времето може да бъде и двойно по-малко) и гъст бял ароматен сос.
Ястието се поднася поръсено с магданоз.