Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки Пържоли с бял сос

Пилешки Пържоли с бял сос

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Пилешки Пържоли с бял сос1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вкусни пилешки пържоли с апетитен сос - бързи и лесни"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • брашно
  • масло - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се втриват в сол и черен пипер и се оставя така за 2 часа.

След тези два часа пилешките пържоли се изпържват в масло от двете страни. Могат и да се изпекат на скара, намазани с масло.

Подготвя се сосът, като в същия тиган се запържва брашното с разтопеното масло, при желание може да се добавя 2 ч.л. оцет, и се оставя да покъкри, в противен случай се маха от котлона и се поливат пържолите.

Може да го поукрасите с кисели краставички и сварени яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: