Гарнитура ориз със стафиди

07/10/2016
"Вкусна гарнитура от ориз - идеалната добавка към печено месо!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 273
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се оризът и се залива с три чаши студена вода в тенджерка. Слага се на котлона, да се вари на умерен огън. Добавя се 1 с.л. олио и сол. Разбърква се периодично с дървена лъжица.

Когато е сварен, се изключва и се прибавят стафидите. Разбърква се и оставяме за още 3-4 минути на изключен котлон да омекнат стафидите, после се отцежда през сито.

Загрява се олио в тиганче, сипваме ситно нарязан лук и се пържи до леко зачервяване, като разбъркваме да не загори. Прибавя се отцеденият ориз и отново се разбърква за 2 минути, сваляме от котлона.

Сипва се в малка купичка, изплакната със студена вода, притиска се отгоре с лъжица, после се обръща в плоска чиния и поръсваме с черен пипер.

Поднасяме с нарязана краставица и пресен магданоз като гарнитура към печено пиле или скара.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
MIGLENA
MIGLENA
21.06.2019 23:02
Mnogo vkusno se poluchi
0
0