Гарнитура ориз със стафиди

Гарнитура ориз със стафиди
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
07/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
"Вкусна гарнитура от ориз - идеалната добавка към печено месо!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се оризът и се залива с три чаши студена вода в тенджерка. Слага се на котлона, да се вари на умерен огън. Добавя се 1 с.л. олио и сол. Разбърква се периодично с дървена лъжица.

Когато е сварен, се изключва и се прибавят стафидите. Разбърква се и оставяме за още 3-4 минути на изключен котлон да омекнат стафидите, после се отцежда през сито.

Загрява се олио в тиганче, сипваме ситно нарязан лук и се пържи до леко зачервяване, като разбъркваме да не загори. Прибавя се отцеденият ориз и отново се разбърква за 2 минути, сваляме от котлона.

Сипва се в малка купичка, изплакната със студена вода, притиска се отгоре с лъжица, после се обръща в плоска чиния и поръсваме с черен пипер.

Поднасяме с нарязана краставица и пресен магданоз като гарнитура към печено пиле или скара.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: