Юнашки джоланчета в глина

08/10/2018
Сия Рибагина
отСия РибагинаНовак690
"Понякога си мислим, че глиненият гювеч е измислен специално за да готвим в него свински джоланчета, като тези ароматни юнашки джоланчета "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 636
  • Преглеждания за месеца1709
  • Преглеждания за седмицата112
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купичка зехтина, оцет, соевия сос и виното. Разбъркайте и сложете мащерка, риган, кимион, черен и червен пипер. Разбъркайте и намажете месото с тази смес.

Сложете джоланите в глинен съд, полейте по малко мед и ги посолете. Между месото сложете скилидките чесън и зрънцата бахар.

Сипете бульона, като внимавайте да не сипвате директно върху месото, за да не отмиете меда и подправките. Ако ви е останала от маринатата сложете и нея.

Затворете с капак и сложете във фурната за 2 часа на 160 градуса, след това увеличете фурната на 190 и гответе още час. Поднесете със салата или печени картофки.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар