Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Аламинути»Аламинут рагу с наденица и гъби

Аламинут рагу с наденица и гъби

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Аламинут рагу с наденица и гъби
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
09/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Колбас, зеленчук и ароматен мек сос- вкусно ястие, с което ще заситите глада си"

Необходими Продукти

  • наденица - 1 бр.
  • гъби - 500 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • топено сирене - 50 г
  • мазнина - 30 мл
  • магданоз
  • зелен лук
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наденицата се нарязва на колелца или на малки полумесеци. Гъбите се измиват и ако са по-едри се режат, а ако са малки може да ги използвате и цели. Мазнината се сипва в тиган и когато се сгорещи слагате гъбите и наденицата.

Пържат се около 3-4 минути, през които трябва да ги разбърквате, за да не залепнат по дъното. След това се добавят млякото (може и готварска сметана) и топеното сирене.

Продължавате да бъркате докато соса се сгъсти, което след става след още 3-4 минути. Около 2 минути преди да махнете тигана от котлона, прибавете нарязаните на ситно зелени перца лук и магданоз, както и солта и черния пипер.

Сложете толкова подправки, колкото вие самите обичате. Поднася се докато е още топло, защото ароматът е неустоим.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: