Рагу от гъби

Марио НиколовМарио Николов
Новак
49119138
Рагу от гъби1 / 2
13/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вълшебен аромат на гъбено рагу се носи от кухнята и ние смятаме да го последваме"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г
  • лук - ½ връзки
  • картофи - 2 - 3 малки
  • ориз - ½ ч.ч.
  • грах - 2 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • краве масло - 40 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на едро добре измити гъби и лук се задушават в маслото 10 мин.

Посоляват се, заливат се с 1 ½ чаена чаши кипяща вода, в която е размито доматеното пюре, и се кипват.

Прибавят се нарязаните на кубчета картофи, а 10 мин след това – оризът и грахът.

Ястието се оставя да ври на съвсем слаб огън двадесетина минути.

След като оризът попие течността, рагуто от гъби се оттегля от огъня и се наръсва със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: