Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Ориз на фурна»Наденички с ориз, гъби и моркови

Наденички с ориз, гъби и моркови

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Наденички с ориз, гъби и моркови
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ароматна наденица на фурна, която изисква домакинът да извади най-хубавото си домашно бяло вино"

Необходими Продукти

  • наденица - 2 бр. сурова
  • ориз - 200 г
  • гъби - 250 г
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • спанак - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете наденицата в тавичка, поръсете я с малко олио и запечете.

Извадете наденичките и в същата тава добавете нарязания на ситно лук и морков. Върнете във фурната.

След като се позапържат, добавете гъбите (нарязани на дребно), спанака и ориза.

Налейте вода (600 мл) и добавете подправки на вкус. Сложете наденичките отгоре и върнете обратно във фурната.

Оставете ястието да се запече и остане на мазнина.

Поръсете ориза на фурна с нарязан магданоз.

Наденичките с ориз, гъби и моркови са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: