Кремсупа Две в едно

Кремсупа Две в едно
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"И художниците имат място в кухнята, особено ако носят сърце на кулинари"

Необходими Продукти

  • Кремсупа с тиква
  • тиква - 300 г
  • морков - 1 бр.
  • глава лук - 1/2
  • картофи - 2 бр.
  • течна сметана - 100 мл готварска
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • Кремсупа с тиквички
  • тиквички - 2 бр. необелени
  • морков - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • сметана - течна готварска
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • За крутоните
  • хляб - 6 филии стар
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кремсупа с тиква:

Тиквата се обелва и почиства от семките. Всички зеленчуци се нарязват и се слагат в тенджера. Покриват се с вода и се варят до готовност.

Пасират се с 100 мл от бульона на пюре. Добавя се от сметаната до нужната гъстота, като се бърка непрекъснато. Тиквената супа се овкусява със сол и зехтин.

Кремсупа с тиквички:

Тиквичките се измиват и им се отстраняват краищата. Всички зеленчуци се нарязват и се слагат в тенджера. Покриват се с вода и се варят до готовност. Пасират се с 100 мл от бульона на пюре. Добавя се от сметаната до нужната гъстота, като се бърка непрекъснато. Овкусява се с сол и зехтин.

Крутони:

Хлябът се нарязва на малки кубчета. Поръсват се със сол и зехтин. Разстилат се в тава с хартия и се пекат в загрята фурна на 200 градуса до златист цвят.

Сервират се отделно към кремсупата.

Кремсупата Две в едно е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: