Начин на приготвяне
Коричките от хляба се премахват.
Подреждат се 6 филии за първия ред. Загрява се около 1/3 ч.ч. вода и се смесва с малко сол. С лъжичка по малко се слага върху всяка от филиите, за да ги овлажни леко.
Лукът и копърът се режат на ситно. Тофуто се натрошава. Смесват се продуктите за първата плънка. Когато е готова, се разнася върху хляба.
Отгоре се подреждат по същия начин още 6 филии и се повтаря частта с водата.
Морковът се настъргва, а чушката се нарязва на доста ситно. Смесват се с хумуса и малко сол и се нанася върху втория ред.
Повтаря се още един ред от филии и по малко от водата. Отгоре се намазва с лютеница. Страните на солената торта се намазват с майонеза, но леко, за да не стане прекалено мазно.
Украсява се по желание.
Солената торта с две плънки е готова.