Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Ароматно свинско с праз, гъби и вино

Ароматно свинско с праз, гъби и вино

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Ароматно свинско с праз, гъби и вино
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Свинско и праз - любимата ни комбинация. Заложете на класиката"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • праз - 2 глави
  • гъби - 130 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • доматен сок - 100 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - за свинско месо
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете свинското месо на кубчета и овкусете с универсалната подправка.

Праза също нарежете на кубчета, а гъбите - на полумесеци.

В йенска тавичка изсипете праза, месото и гъбите.

Изсипете чаша вино, доматения сок и поръсете с червения пипер.

Сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете 60 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: