Начин на приготвяне
Измийте и подсушете свинското филе. Намажете го хубаво с горчицата. Смесете всички подправки и оваляйте месото в тях. Загрейте маслото в тиган и запечатайте месото за по 1 мин. от всяка страна.
Преместете месото в тавичка и го покрийте с фолио за печене. Печете около 20 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса. Намалете фурната на 180 градуса.
Извадете и намажете месото с глазурата. Сипете бирата и предварително нарязаните картофи в тавата и отново поставете свинското във фурната с фолиото и печете около 40 мин.
Махнете фолиото и печете още 15-20 мин. Извадете печеното свинско и го оставете да почива около 10-15 мин.
При готовност го нарежете на филии, залейте със соса от печенето и поднесете с картофите по желание, поръсени със самардала.
Ароматното свинско филе на фурна е готово.
Коментари