Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питки за сандвичи

Питки за сандвичи

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Питки за сандвичи
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
4 / 5
12/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Аромат, който може да ни накара да забравим за всичко друго"

Необходими Продукти

  • брашно - 400г - аз използвах ръжено, пшенично и бяло
  • мая - 1 пакетче
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • мед - 1 ч.л. или захар
  • вода - 120 - 130мл хладка
  • брашно - за доомесване и разточване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесете брашната, маята, зехтина, солта и меда. Сипете водата и омесете меко и еластично тесто, което не лепне. Месете около 5 минути, ако се налага добавете още мъничко брашно. Намажете тестото с малко зехтин, покрийте го с кърпа и го оставете втаса докато удвои обема си.

Втасалото тесто разделете на 8 еднакви топки. Върху набрашнен плот разточете всяка топка до дебелина около 0, 5см, но не и по-малко, защото иначе няма да бухнат във фурната. Поставете разточените питки в тава покрита с хартия за печене (аз ги събрах в 2 тави) и ги покрийте с кърпа да втасат около 20 минути.

Междувременно пуснете фурната да загрява на 230°С. Щом втасат, ги сложете във фурната и печете около 7-8 минути или докато бухнат хубаво и придобият лек загар.

Оставете ги върху решетка да изстинат, след това ги завийте в кърпа и ги приберете в кутията за хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: