Начин на приготвяне
Нарежете месото на приблизително еднакви средно големи парчета. Поръсете го с черен пипер, без да го солите. Солта ще му изкара соковете, а целта е да се получи крехко и сочно.
Загрейте зехтин в дълбок (уок) тиган и сложете месото да се изпържи до златисто, като го разбърквате периодично и обръщате от всички страни.
В купа сложете кетчуп - използвайте качествен кетчуп, по-скъп е, но вкусът е от значение. Към кетчупа добавете захарта, меда, сол, оризов оцет и вода.
Разбъркайте всичко с телена бъркалка до хомогенна смес. Когато месото се е изпържило равномерно и при опитване е сочно и крехко го махнете от тигана и го оставете в чиния с домакинска хартия да се отцеди от мазнината.
В същия тиган махнете остатъчната мазнина и в него сложете сместа за соса. Гответе на силен котлон, след няколко минути готвене ще започне да къкри и да се сгъстява, тогава сложете късчетата месо и разбъркайте така че да се овкусят.
Махнете от котлона. Сервирайте задушеното свинско с гарнитура от ориз или пюре.
Свинските късчета със сладко-кисел сос са готови.
Коментари
мисля че трябва да е захар или мед
не и двете