Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Мариновано свинско със сметанов сос и гъби

Мариновано свинско със сметанов сос и гъби

МагдаленаМагдалена
Новак
6336
Мариновано свинско със сметанов сос и гъби
Снимка: Магдалена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ефектна и лесна за приготвяне рецепта, с който да впечатлите специални гости или най-скъпите си хора"

Необходими Продукти

  • За соса
  • гъби - 10 бр.
  • сметана - 125 мл готварска
  • масло - 1/2 пакетче краве
  • топено сирене - 30 г
  • подправки - сол, черен пипер и бахар на вкус
  • магданоз - за поръсване
  • Марината за месото
  • свинско месо - 500 г
  • горчица - 1 1/2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1/2 средно голяма глава
  • олио - 3 с.л.
  • лимонов сок - на 1 лимон
  • соев сос - 100 - 150 мл
  • червено вино - на око
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос:

Разтопява се маслото, добавят се гъбите, запържват се, добавя се сметаната и се оставя да заври, добавят се топеното сирене и подправките.

Овкусява се, ако има нужда от нещо, и се оставя на котлона до желаната гъстота на соса. Сваля се от котлона и се сервира топъл към печеното свинско.

Месото се оставя в маринатата към 1-2 часа да престои и след това се пече на скара.

Маринованото свинско със сметанов сос и гъби е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: