Начин на приготвяне
Парчето свинско месо се нарязва напречно на филийки с дебелина около 1.5 сантиметра, но без да се прорязва до края. Долната му част /основата на месото/ трябва да остане не нарязана.
За маринатата смесваме в купа горчицата, зехтина, лимоновия сок и соевия сос. Разбъркваме хубаво до получаване на хомогенна смес и с четка намазваме месото обилно от всички страни, като не забравяме да намажем и в прорезите. Опаковаме месото стегнато с фолио за свежо съхранение и оставяме да престои в хладилник 10 часа.
След като месото е престояло в хладилника достатъчно, го изваждаме и подготвяме продуктите за акордеона. Измиваме доматите и гъбите и ги нарязваме на шайби с дебелина около 5 милиметра.
Пушения кашкавал нарязваме на филии със същата дебелина. Обелваме скилидките чесън и нарязваме на тънки шайби.
Върху тавичка поставяме голям лист алуминиево фолио и преместваме в средата месото. Във всеки прорез слагаме по резен кашкавал, резен домат, по две шайби от гъби и между тях по 4-5 шайби от чесъна.
Увиваме стегнато месото с фолиото като пакет и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна на средна решетка и на включен вентилатор за около 50 минути.
Готовото печено свинско поднасяме обилно поръсено със ситно нарязания свеж магданоз.
Вкусният акордеон от мариновано свинско е готов.