Начин на приготвяне
Измиваме хубаво и нарязваме ребърцата.
В дълбока купа изсипваме бирата, настърганата на ситно половин глава кромид лук, пресованите скилидки чесън, натрошените на ситно изсушени чери домати, пушения и лютия червен пипер, джинджифила, кафявата захар, кориандъра, майораната, солта и счукания на ситно картофен чипс.
Бъркаме, докато сместа се хомогенизира (трябва да се получи кашичка).
Потапяме всяко ребърце в сместа, натриваме го добре и след това го прехвърляме в плик за печене върху тавичка (ако нямате плик за печене, ги прехвърлете в предварително намазана с олио тавичка и използвайте лист алуминиево фолио за покриване).
Сипваме в плика една супена лъжица олио, завързваме го и ако имате възможност го оставете да постои на хладно поне 30 минути преди печене.
Тавичката с ребърцата се слага в предварително леко загрята фурна, ако е в плик за печене и се пекат на средна решетка и включен вентилатор на 180 градуса, като след 30 минути може внимателно да обърнете плика, за да се изпекат ребърцата двустранно (ако сте използвали алуминиево фолио за покриване на тавичката го отвийте и обърнете ребърцата).
След около още 30 минути цепнете плика по средата и върнете във фурната за още 10-15 минути до получаване на приятен загар.
Сервирайте Бирените свински ребърца със свежа сезонна салата и добре изстудена бира.
Добър апетит!