Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Глазирано портокалово свинско с гъбки

Глазирано портокалово свинско с гъбки

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Глазирано портокалово свинско с гъбки
Снимка: Monika Ivanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Примамливо сладко-кисело шарено свинско месце, което чака точно вас"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г (да не е филе, по - подходящо е такова със сланина)
  • гъби - 200 г
  • портокали - 50 мл сок
  • лимони - 10 мл сок
  • олио - 100 мл
  • мед - 1 к.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително приготвяме соса от портокаловия и лимоновия сос, 1 ч.ч. вода, 1/2 к.л. сол, 1 к.л. мед и соев сос. Месото се реже на парчета или ивици с дебелина около 1 см и се запържва в мазнината по около 3 минути от всяка страна.

Дръпваме за малко тигана от котлона и го заливаме със сладко-киселия цитрусов сок. Връщаме на котлона и затваряме с капак, за да се задушава. Оставяме поне 20 минути или докато соса поизври. Тогава добавяме нарязаните гъби, разбъркваме няколко пъти, доливаме още 1/2 ч.ч. вода и отново затваряме с капака за около 5 минути.

Свинското с гъби е готово, когато отдолу в тигана почти не остава сос- целият сос полепва по месото и и гъбките, като ги прави лъскав и примамливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: