Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Месен специалитет с разни зеленчуци

Месен специалитет с разни зеленчуци

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Месен специалитет с разни зеленчуци
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
3
"Ако любовта на мъжа минава през стомаха, с тази месна вкусотия може да пофлиртувате с всеки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • пилешко месо - 3 бр. бутчета или филе
  • картофи - 5 бр.
  • лук - 3 глави громид
  • тиквички - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 250 мл зеленчуков
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1 к.л
  • мащерка - 1 щипка
  • чесън - 1скилидка
  • риган - 1 щипка
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на едри парчета, бутчетата оставете цели. Ако ползвате пилешко филе пеперуда, го разделете на две.

Сложете пилешкото месо в дълбока и голяма тава с диаметър поне 40 см. Сложете свинското месо между пилешкото, сипете зехтин и поръсете с черен, червен пипер, сол и лют пипер.

Почистете картофите, лука и тиквичката. Нарежете ги на парчета. Сложете ги при месото, добавете нарязана скилидка чесън.

Подправете, сложете всички подправки на вкус и сипете бульона. Запечатайте тавата с алуминиево фолио и сложете в загрята фурна на 180градуса за час.

Махнете след това фолиото и допечете още 20мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Сия, всеки ден изненадваш с нещо ново и различно. Изглежда доста апетитно. Твоите мъже са късметлии с готвач като теб
14.10.2016 12:09