Начин на приготвяне
Направете маринатата за месото като в блендер или чопър сложите зехтина, сока на лимона, сол, черен и червен пипер, нарязаната червена чушка, кимион, три скилидки чесън, риган и курума. Смелете всичко и с получената марината намажете парчето месо, направете леки разрези и намажете от всички страни, като с ръце хубаво втриете в месото и в разрезите.
Загрейте фурната на 140-150 градуса, покрийте тавата с фолио и сложете във фурната да се пече за 5 часа. Почистете и нарежете морковите и картофите на по едри парчета. На третия час от печенето, извадете тавата, махнете внимателно фолиото, сложете картофите и морковите, полейте с малко зехтин и покрийте пак с фолиото. Сложете отново във фурната.
На четвъртия час от печенето извадете тавата, махнете пак фолиото, сложете няколко скилидки чесън, разкъсайте броколито на розички, а лука нарежете на едро и ги добавете. Покрийте отново и продължете печенето още час на същата ниска температура.
Накрая извадете тавата, преместете месото в чиния и го увийте във фолио да се задуши, оставете така месото няколко минути, след което нарежете и поднесете със зеленчуците.
Бележка: Рецептата е адаптирана от Лорейн Паскал. Препоръчвам добавянето на малко вино или бульон по време на задушаването, защото дори и завито с фолио, зеленчуците се изсушават. Следвайки изцяло оригиналната рецепта, все пак без течност се изсушиха и захванаха малко за тавата, затова когато сложите картофите, сипете и малко течност.