Месен пай Стефани

Месен пай Стефани
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Какво ще кажете, ако вместо обикновено руло Стефани, приготвим този великолепен пай?"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава средна
  • хляб - 1 филия
  • джоджен - сух
  • За плънката
  • яйца - 3 бр. варени
  • грах - 2 с.л. замразен
  • моркови - 1 бр. средно голям варен
  • олио - за намазване
  • галета - за поръсване
  • корнфлейкс - панировка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филийката хляб и я отцедете от водата. Прибавете я към каймата. Добавете ситно нарязания лук и джоджена, чукнете яйцето и омесете каймата.

Разстелете я върху найлоново фолио.

Сложете обелените яйца /цели/, добавете граха и нарязания на кръгчета морков. Оформете на топка, като покриете плънката.

Намажете йенската тенджера с олио и поръсете с галета. Сложете внимателно месната топка, като си помагате с фолиото и поръсете обилно с корнфлейксa.

Изпечете в соления пай в умерена загрята фурна до готовност.

Месният пай Стефани е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: