Пикантна свинска чорба - пача

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1415
1545
5
27/12/2019
"Една от най-обичаните чорби - пача, но във вариант с кисело мляко. Опитайте, няма да сгрешите "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 732
  • Преглеждания за месеца1114
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г (може да се приготви от глава, крака, бекон или уши)
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - едро смлян лют
  • червен пипер
  • оцет
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребни кубчета и се сварява. Отделя се бульонът и се слага на котлона да клокне за кратко.

В купичка слагаме брашното и го размиваме с малко вода, добавя се към бульона с енергично бъркане.

Оставя се на слаб котлон да поври около 10 минути. В купа правим застройката от яйцата и киселото мляко и внимателно застройваме супата. Сварените късчета месо ги сипваме и разбъркваме.

Правим лека запръжка за нашата супа, като загряваме олиото и добавяме малко червен пипер.

Сервираме пачата със счукан чесън в оцет и лют едро смлян пипер.

Пикантната свинска чорба - пача е готова.

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivo
Ivo
14.03.2017 20:54
Това е много далеч от пачата !!!
0
0
Ivo
Ivo
14.03.2017 20:48
Това са аматьорски глупости !
0
1
Ваня Георгиева
На човек който само коментира а не показва нищо, няма какво да кажа! Покажи нещо кулинарно!!!
0
0