gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Пикантна свинска чорба - пача

Пикантна свинска чорба - пача

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k7k5
Пикантна свинска чорба - пача
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
"Една от най-обичаните чорби - пача, но във вариант с кисело мляко. Опитайте, няма да сгрешите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г (може да се приготви от глава, крака, бекон или уши)
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - едро смлян лют
  • червен пипер
  • оцет
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребни кубчета и се сварява. Отделя се бульонът и се слага на котлона да клокне за кратко.

В купичка слагаме брашното и го размиваме с малко вода, добавя се към бульона с енергично бъркане.

Оставя се на слаб котлон да поври около 10 минути. В купа правим застройката от яйцата и киселото мляко и внимателно застройваме супата. Сварените късчета месо ги сипваме и разбъркваме.

Правим лека запръжка за нашата супа, като загряваме олиото и добавяме малко червен пипер.

Сервираме пачата със счукан чесън в оцет и лют едро смлян пипер.

Пикантната свинска чорба - пача е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка: