Начин на приготвяне
Нарежете месото на малки кубчета. Смесете съставките за маринатата и сложете късчетата месо.
Сложете в хладилника за 1 час.
Сипете олио в тигана. Запържете месото до златисто.
Добавете ситно нарязаните праз и гъби. След като поомекнат продуктите, добавете нарязаното на ленти филе/бекон.
След няколко минути, добавете доматите и подправките. Накрая прибавете нарязания магданоз.
Вземете лист от зелето, сложете от плънката и завийте на стегната сарма. Така направете с всички продукти. Подредете сармите в тава.
Залейте ги със соса, образувал се при задушаването на продуктите и малко вода.
Покрийте с фолио и печете на 200 градуса около 35-40 минути.
Накрая махнете фолиото, поръсете сармите с червен пипер и допечете за още 10 минути.
Сарма кебапът със свинско е готов.