Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Сарма кебап със свинско

Сарма кебап със свинско

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сарма кебап със свинско
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Обичан от всички вкус, който ще ви донесе гарантирана наслада"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • пушено филе - 100 г бекон
  • гъби - 250 г
  • зелеви листа - 12 бр. кисело зеле
  • за соса
  • домати - 2 - 3 бр. от консерва
  • червен пипер - 1 с.л.
  • праз лук - 1 стрък
  • магданоз
  • за маринатата
  • червено вино - 50 мл
  • соев сос - 50 мл
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки кубчета. Смесете съставките за маринатата и сложете късчетата месо.

Сложете в хладилника за 1 час.

Сипете олио в тигана. Запържете месото до златисто.

Добавете ситно нарязаните праз и гъби. След като поомекнат продуктите, добавете нарязаното на ленти филе/бекон.

След няколко минути, добавете доматите и подправките. Накрая прибавете нарязания магданоз.

Вземете лист от зелето, сложете от плънката и завийте на стегната сарма. Така направете с всички продукти. Подредете сармите в тава.

Залейте ги със соса, образувал се при задушаването на продуктите и малко вода.

Покрийте с фолио и печете на 200 градуса около 35-40 минути.

Накрая махнете фолиото, поръсете сармите с червен пипер и допечете за още 10 минути.

Сарма кебапът със свинско е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: