Начин на приготвяне
В това ястие събрах останали ми пържени кюфтенца, картофки и печено месо.
От такива останали ви продукти може да си приготвите ново, също толкова вкусно и апетитно ястие.
Почистете и нарежете лука на дребно. Гъбите нарежете на четвъртинки, ако са по големи, или на половинки ако са по малки. Сложете зехтина в тиган, сложете лука и запържете до омекване. Добавете гъбите, сложете малко масло и запържете до златисто. Подправете със стрък прясна мащерка, сол и черен пипер. Сипете прясното мляко и сметаната, разбъркайте и задушете за няколко минути.
Пуснете в тигана кюфтенцата, месото накъсайте или нарежете на парчета и добавете пържените кюфтенца. Разбъркайте, задушете под капак за още 5 минути и махнете от котлона. Прехвърлете ястието в чист съд, поръсете с магданоз и сервирайте.