Начин на приготвяне
Измитият, почистен и нарязан на дребно спанак се запържва заедно с пушеното месо за 2-3 минути.
Когато са готови и вече сте дръпнали тигана от котлона, добавете и топеното сирене като разбъркате няколко пъти, за да се стопи и да се смеси с останалите продукти.
Бутер тестото разлиствате и средната част намазвате с лютеница, след което посипвате и с приготвената плънка. Поръсете отгоре риган и започвайте да загръщате - двете странични части се режат на диагонал на лентички с ширина по около 1-1.5 см.
Загръщате с лента от едната страна, след това слагате една от другата и така докато завиете цялата плънка.
Намазвате цялото хлебче отгоре с жълтък и поръсвате със сусам. Пече се във фурна на 220 градуса око 15 минути или докато видимо е готово.
Коментари