Пилешки бутчета с медено – чеснов сос

Пилешки бутчета с медено – чеснов сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
01/07/2009
"Красотата изисква жертви, кулинарията също, затова ни дайте виното и ни оставете да си довършим готвенето"
Приготвяне70 мин.
Готвене30 мин.
Общо100 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 688
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се оставят да киснат в бялото вино за 1 час.

Чесънът се нарязва на едро.

В съд се разтопява маслото и в него се слага чесънът. Поръсва се брашно и след около минута се налива виното. Щом виното се изпари, се прибавят и останалите продукти за соса. Заедно се варят около 3 мин.

Маринованите бутчета се пекат на скара около 20 мин. от всяка страна.

Подреждат се в плато и се заливат със соса.

Рейтинг

5 7
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илиева
Илиева
24.11.2014 09:23
Има голямо разминаване между рецептата и приложената снимка. Бутчетата от снимката са печени във фурна, а не на скара.
0
0