Начин на приготвяне
Изсипете захарта за карамела в кексова форма. Сложете формата в загрята фурна на 180 градуса, докато захарта се разтопи и се превърне в златист карамел.
През това време разбийте яйцата със захарта. Аз ги разбивам с телена бъркалка. Прибавете затопленото мляко и разбъркайте.
Не забравяйте за карамела! Ако е готов, го извадете и намалете фурната на 160 градуса. От готовия карамел отделете две супени лъжици и го излейте в купичка пълна с лед. Ще го използвате за украса на готовия крем карамел.
Върху горещия карамел наредете мъфините, като леко ги притискате, за да залепнат. Добавете внимателно и яйчената смес.
Поставете кексовата форма в по-голяма тава. Налейте вода в тавата малко над средата на кексовата форма. Печете вашия крем карамел с мъфини на 160 градуса около 60 минути.
Ако по време на печене водата в тавата тръгне да завира долейте малко студена вода. Изчакайте да се охлади и обърнете върху голяма чиния.
Коментари