Начин на приготвяне
Рулата се нарязват на филии с дебелина 1.5 см. В кръгла купа се застила с прозрачно фолио и се нареждат кръгчета руло по дъното и стените на формата.
В купа се разбива сметаната с течния шоколад на гладка смес. Приготвя се желатинът по указание и като се разтопи, се прибавя в крема.
Разбърква се добре, за да се смеси с желатина и добавяме ситно нарязани парченца от кайсии, но може и с банан или друг плод.
Сипваме сместа върху рулата, като се заглажда кремът с лъжица. Отгоре се нареждат бисквити, леко топнати в компот или прясно мляко.
Купата се прибира в хладилник, за да стегне кремът. След 3-4 часа тортата се изважда и обръща в чиния, фолиото се сваля. Нарязва се и сервираме бързата торта с кайсии. Вкусно и ефектно!