Начин на приготвяне
Разтопете маслото и в него задушете парчетата месо и гъбите (цели). След като месото се задуши се нарязва на тънки и еднакви ивици. Подреждат се в тавичка и се запичат за 15-20 минути.
Нарежете кашкавала на ивици и ги панирайте в брашно, яйца, галета. Изпържете до златисто. Нарежете доматите и магданоза. Във всяка чиния сипете от картофеното пюре.
Върху него наредете 4 парчета от свинското месо, след това 4 парчета от телешкото и накрая 4 парчета от кашкавала. В средата поставете по една гъба и я напълнете с царевица. Около нея подредете резени домати и поръсете с нарязан магданоз.
Пригответе соса, като загреете виното с щипка зеленчукова подправка. В купа смесете двата вида сметана и горчицата.
След като виното заври, изсипете сместа в него и бъркайте докато се сгъсти. Сервирайте соса в отделни сосиери към порциите.
Специалитетът ала Ноазети по Парижки е много вкусен.
Коментари