Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пилешки бутчета с гъби и чесън

Пилешки бутчета с гъби и чесън

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078262407712
Пилешки бутчета с гъби и чесън
Снимка: Фати Камберова
1 / 2
20/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Пилешки бутчета в неустоимо вкусен сос, които обожаваме с малко ориз и в приятна компания"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 - 5 бр.
  • гъби - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • олио
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме добре бутчетата. Запържваме ги с нарязан на ситно чесън и олио.

След като са добре запържени от двете страни ги отделяме в чиния.

В същата мазнина запържваме нарязания на ситно кромид, морков и гъби. Прибавяме настърган домат.

Разтваряме в топла вода пилешкия бульон и го добавяме към зеленчуците. Връщаме бутчетата към зеленчуците и бульона. Оставяме да къкри на слаб огън за около 20 - 25 минути.

В купичка размиваме брашното с малко вода и го добавяме към яхнията. Варим 5-10 минути.

Поднасяме Пилешките бутчета с гъби и чесън със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: