Акула в лимон и магданоз

VeselinaVeselina
Готвач
263
1k
682
638
3
20/01/2020
"Семпло, вкусно и изискано - перфектното ястие "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 730
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Панирана Риба

Начин на приготвяне

Акулата я нарязваме на шайби с дебелина около 3 см. Измиваме ги добре. Посоляваме всяко едно от парчетата.

Поръсваме всяко едно и с малко черен пипер. Нареждаме ги в разлята купа. Изцеждаме 1 лимон. Наливаме сока на лимона вътре. Измиваме 4-5 стръка магданоз с клонките и ги слагаме вътре.

Добавяме студена вода да покрие парчетата. Завиваме рибата с домакинско фолио и я оставяме за 3 часа да престои в хладилника.

Разбиваме 1 яйце в купичка с 1/3 к.ч прясно мляко. В чиния слагаме брашното.

Подсушаваме с кърпа парчетата и първо ги оваляме в брашното и после в яйчената смес. През това време сгряваме олио за пържене]. Панираме всички парчета и ги пържим в горещото олио от двете страни.

След като ги изпържим ги отцеждаме върху салфетка. Слагаме панираната риба в чиния. Режем другата 1/2 лимон на полуокръжности и ги слагаме отстрани. Рецептата е взаимствана от кулинарен сайт и променена от мен.

Много вкусна Акула в лимон и магданоз.

Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
5.49 лв.
Виж ››

За онези, които държат на здравословното хранене - универсална метална кошница за готвене на скара.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар