Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа леща с елда и чесън

Супа леща с елда и чесън

Супа леща с елда и чесън
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусно и здравословно!"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр
  • домати - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • риган
  • елда - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва леща, нарязан лук, морков на кръгчета и олио. Заливаме с топла вода и варим за 20 минути.

Добавят се настърганият домат, червеният пипер, елда, измита няколко пъти с вода, за да не горчи, и скилидки чесън, нарязани на ситно.

Варим супата до готовност на елдата и лещата. Накрая към супата от леща се добавя риган или нарязан ситно магданоз. Вкусно и здравословно за ден на варивата! Страхотна е тази Супа леща с елда и чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: