Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зимна супа с елда

Зимна супа с елда

Зимна супа с елда
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Любимата ни зимна супа - богата, ароматна и с плътен, неустоим вкус"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 средно голямо
  • олио - 3 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • риган
  • магданоз - пресен
  • фиде - 2 топчета тънко
  • елда - 100 г
  • застройка
  • жълтък - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджерка се загрява олио и задушаваме ситно нарязан лук, моркови, обелени и нарязани на кубчета. Добавя се зелето, почистено и нарязано на ивици, да се позапържи, като се разбърква, за да не загори.

Сипваме гореща вода и овкусяваме със сол и черен пипер. Вари се, докато омекне зелето, добавяме тънко начупено фиде и измита отцедена елда.

Вари се още 8-10 минути и снемаме от котлона. Разбива се жълтък с кисело мляко, сипваме в супата.

Сервира се топла и поръсена с нарязан ситно магданоз.

Вкусна и здравословна супичка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: