Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Хайдушка картофена салата

Хайдушка картофена салата

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Хайдушка картофена салата
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Спорно е дали хайдутите са харесвали майонеза, но безспорно - салатата е изключително вкусна"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • майонеза - 1 кутийка /200г/
  • шунка - 150 г от варено - пушен свински врат
  • магданоз
  • сол
  • олио
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите. Разрежете на половина и сварете картофите в подсолена вода /2 к.л./ с олио /2 с.л./. Като изстинат нарежете на кубчета.

Прибавете лука, нарязан на едро. Прибавете майонезата и овкусете картофената салата според вкусовите предпочитания.

Загрейте оребрения тиган и сложете парчетата варено-пушен врат за по 1 мин. от двете страни да се запекат.

След това ги оформете като розички и закрепете с пластмасови сабички.

Хайдушката картофена салата е страхотно мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: