Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Солен кекс с домати и сирене

Солен кекс с домати и сирене

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Солен кекс с домати и сирене
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Ароматно предложение за всички, които харесват солените и сочни кексове"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сирене - 150 г
  • чери домати - или други по - дребни домати
  • тиквени семки - 2 с.л. сурови
  • сушени домати - 60 г в зехтин
  • босилек - около 8 листенца
  • сол
  • черен пипер
  • масло - и брашно за формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се разрязват на половинки и се поръсват със сол, след което се оставят да се отцедят. Аз използвах по-дребни домати Рома. Сиренето се нарязва на малки кубченца, а листата босилек се измиват, подсушават и накълцват на дребно.

В подходящ съд се разбъркват брашното и бакпулверът. Към тях се прибавят яйцата, зехтинът и млякото. Замесва се средно меко тесто.

Към тестото се добавят сиренето, накълцаните сушени домати, отцедените пресни домати, босилек и половината от тиквените семки. Тестото се разбърква внимателно.

Правоъгълна форма за кекс се намаслява и набрашнява. Тестото се разпределя във формата се поръсва с останалите тиквени семки. Пече се 40-50 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Соленият кекс се консумира както топъл, така и студен.

Соленият кекс с домати и сирене е много вкусна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: