Кюфтета паприкаш

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Кюфтета паприкаш
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"От тези ароматни кюфтета паприкаш още се вдига пара, а гладниците вече са наредили покрай масата"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава кромид
  • чубрица - 1 щипка
  • черен пипер
  • кимион
  • паприкаш - 720 мл ( 1 буркан)
  • лук - 2 глави кромид
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист
  • зехтин - 3 с.л
  • бульон - 1 ч.ч зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата, като в купа сложите подправките, почистен и нарязан на ситно лук и каймата.

Оформете кюфтета, намажете тава с малко зехтин, поставете кюфтетата и сложете в загрята фурна на 200 градуса да се запекат. Гответе ги до златисто-кафяв цвят.

Сложете в тиган зехтин, загрейте на котлона. Обелете и почистете двете глави лук, нарежете на ситно и запържете до омекване. Сипете буркана паприкаш, подправките и разбъркайте.

Извадете тавата с кюфтетата, сипете сместа от тигана, добавете дафинов лист и сипете бульона.

Разбъркайте и сложете във фурната за 20 минути до сгъстяване.

Супер вкусни кюфтета паприкаш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: