Ошав за Бъдни вечер

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
18/12/2011
"Традицията повелява за Бъдни вечер на масата да има ошав, а ние ще ви покажем как да приготвите необикновено ароматен ошав "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78 848
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ошав

Начин на приготвяне

Измийте сушените плодове и ги накиснете в студена вода поне за 12 часа.

След това прецедете водата им през гъсто сито и ги сложете заедно с нея да врат, като добавите и захарта и канелата.

Щом плодовете омекнат, прибавете меда и ванилията.

Ошавът за Бъдни вечер се поднася охладен, в голяма стъклена купа.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 6
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
06.05.2018 14:33
ошаФ, неграмотници!
3
4
Оги
Оги
24.12.2013 20:10
Аз слагам и няколко клечици карамфил... Но по тази рецепта става хубав ошава.
2
0