Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Ошав»Ошав за Бъдни вечер

Ошав за Бъдни вечер

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ошав за Бъдни вечер2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Традицията повелява за Бъдни вечер на масата да има ошав, а ние ще ви покажем как да приготвите необикновено ароматен ошав"

Необходими Продукти

  • сушени плодове - 500 г сливи, ябълки, кайсии, череши...
  • мед - 100 г
  • захар - 100 г
  • канела - 1 пръчка, по желание
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сушените плодове и ги накиснете в студена вода поне за 12 часа.

След това прецедете водата им през гъсто сито и ги сложете заедно с нея да врат, като добавите и захарта и канелата.

Щом плодовете омекнат, прибавете меда и ванилията.

Ошавът за Бъдни вечер се поднася охладен, в голяма стъклена купа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
ошаФ, неграмотници!
06.05.2018 14:33
4
12
2
Покажи всички подкоментари
Оги
Оги
Аз слагам и няколко клечици карамфил... Но по тази рецепта става хубав ошава.
24.12.2013 20:10
2
1