Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Ошав»Традиционен ошав за Бъдни вечер

Традиционен ошав за Бъдни вечер

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Традиционен ошав за Бъдни вечер
Снимка: Анонимен
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5 - 6
"Традицията повелява на трапезата за Бъдни вечер задължително да има ошав, точно като този"

Необходими Продукти

  • плодове - 500 - 550 г сушени
  • мед - 100 г
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените плодове за ошава се измиват добре. След като са измити, се заливат с вода, колкото да ги покрие. Сушените плодове остават така накиснати за 10 - 12 часа.

След което плодовете се изваждат от водата, а водата в която са били потопени плодовете, се прецежда. Плодовете се прехвърлят в тенджерка и се заливат с прецедената вода. Към тях се добавя медът.

Вари се на слаб огън, докато омекнат плодовете. Сервира се студен в подходяща дълбока купа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
За Бъдни вечер задължително ще има ошав..
22.12.2018 18:01