Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Печени яйца по турски

Печени яйца по турски

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Печени яйца по турски
Снимка: Monika Ivanova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Вкусно ястие, което дори новаците в кухнята лесно ще приготвят"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • чушки - 5 бр. зелени
  • лук - 1/2 глава
  • домати - 1 бр.
  • спанак - 150 г
  • олио - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно, чушките на дълги ивици и се запържват до омекване. След това добавяте обеления и нарязан на кубчета домат, а след около 2 минути и нарязания на дребно спанак.

Оставяте на котлона още една минута, след което прехвърляте в малка тенджерка или йенски съд, покрит с хартия за печене. Изсипете зеленчуците вътре притиснете хубаво с лъжица, за да се заравни.

Натиснете с лъжицата на две места, така че да станат дупки, в които чукнете двете яйца.

Слагате миш маша във фурна за около 5-7 минути (зависи колко твърди искате да бъдат яйцата).

Печените яйца по турски са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: