Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца с ориз по турски

Яйца с ориз по турски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • олио - ½ к.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • магданоз - 1 с.л. наситнен
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязания на ситно лук посоляваме и с малко вода задушаваме в олиото.

Когато поомекне, прибавяме ориза, червения пипер и размитото в 2 к.ч. топла вода доматено пюре.

Разбъркваме и сипваме в тавичка. Наливаме 4 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна, докато оризът омекне.

Изваждаме тавичката, счупваме яйцата „на очи”, поръсваме с черния пипер и нарязания на ситно магданоз и връщаме тавичката във фурната на изключен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: