Начин на приготвяне
Всички зеленчуци за тези гювечета без месо се измиват, почистват, обелват (ако трябва) и нарязват на кубчета.
Нарязаният патладжан се слага в гевгир и се посолява, за да отдели ненужната вода. Нарязаните картофи се сваряват леко във вода, но без да омекнат или да се разкашкат.
Нарязаните тиквички и патладжан се задушават със зехтин. Смесват се всички продукти за гювечетата и се прибавя сол. След като се разбъркат, се разпределят в гювечетата и се слага по 1 яйце във всеки съд.
Пече се в предварително загрята фурна до омекване на продуктите и запичане на яйцето.
Сервираме гювечето с яйце топло и по желание може да се добави любима подправка отгоре.
Ястието е семпло, но много вкусно. Насладете се и вие на гювече по турски!