Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Маслен пай с круши и марсала

Маслен пай с круши и марсала

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Маслен пай с круши и марсала
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Пай с ароматни круши и ябълки - ще добавим към него и чаша кафе - за разкош"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • захар - 170 г
  • масло - 170 г краве
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • за пълнежа
  • круши - 4
  • захар - 80 г кафява
  • марсала - 3 с.л. ликьорно вино или 3 с.л. ром, коняк, бяло вино, каквото имате вкъщи, крушите обичат да си пийват
  • лимони - 1 бр. сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта и бакпулвера, добавете захарта, яйцето и маслото, което е със стайна температура. Мачкайте с ръце до получаването на маслени трохи.

Крушите ги обелете и нарежете на малки парчета и залейте с лимоновия сок. В подходящ тиган сложете захарта, добавете марсалата и разтопете на котлона.

Постепенно сложете и нарязаните круши, кипнете и оставете 5-6 минути да поврат, след това отстранете и ги оставете да се охладят.

Застелете с намокрена и изцедена от водата хартия за печене дъното на тава с размери 22-26 см. Изсипете половината от маслените трохи и подравнете. Отгоре разпределете крушите и сложете още един слой маслени трохи.

Паят се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 35 минути. Трябва да се остави да се охлади поне за 10 минути, преди да се извади от тавата.

Преди поднасяне се поръсва с пудра захар и се декорира по ваш вкус.

Масленият пай с круши и марсала е уникален!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: