Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на кръгчета. Поръсете ги със сол и ги оставете за кратко, за да се отцедят от горчивия сок. Измийте ги и ги подсушете.
Чукнете и разбийте яйцата. Загрейте олиото в подходящ съд за пържене. Потопете парчетата патладжан в брашно, после в яйце и накрая в галета. Изпържете ги до златисто от двете страни.
Направете сос, като смесите сметаната и майонезата. Разбъркайте и добавете счукания чесън, смлените орехи и сиренето, което предварително сте натрошили.
Овкусете със сол и копър. Разбъркайте разядката до еднородност. Поднесете патладжаните, полети със сметановия сос.
Апетитната разядка с патладжани и сметана е страхотна.
Коментари