Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Панирани бутчета на фурна

Панирани бутчета на фурна

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Панирани бутчета на фурна7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Хрупкави бутчета, но без пържене? Ние знаем как"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 15 бр. долни
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 250 г
  • тортила чипс - 150 г
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • мащерка
  • лук - 1 с.л. сушен
  • чесън - 1 ч.л. прах
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • брашно - 200 г
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера пилешкото месо и сварете с малко сол до готовност.

В дълбока чиния разбийте яйцата.

В друга чиния сложете галетата, всички подправки и стрит на прах тортиля чипс, разбъркайте и отделно сложете в чиния и брашното.

Сложете в тава хартия за печене. Вземете всяко бутче и го панирайте първо в брашното, оваляйте всяко, после потопете в яйцата и накрая сложете в чинията с галета.

Покрийте бутчетата добре с панировката и подредете в тавата с разстояние едно от друго. Полейте леко със зехтина.

Печете панираното пиле в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути до златиста коричка на месото.

Панираните бутчета на фурна са неустоими!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: