Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с настъргани ябълки и крема сирене

Кекс с настъргани ябълки и крема сирене

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Кекс с настъргани ябълки и крема сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Много сочен и вкусен ябълков кекс!"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • захар - 130 г
  • ябълки - 2 бр.
  • топено сирене - 200 г Филаделфия
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 30 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • лимони - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ябълките и ги настържете на ренде. Залейте ги с изцедения лимонов сок.

Поръсете с настърганата лимонова кора и разбъркайте за да се ароматизират. В купа разбийте за няколко минути яйцето, захарта и сиренето.

На струйка излейте леко затопленото прясно мляко и разтопеното краве масло. Пресейте брашното, ванилията и бакпулвера и ги прибавете към яйчената смес на порции.

Сложете настърганите ябълки и внимателно объркайте всички продукти. Изсипете сметта в подмазана и посипана с брашно форма за кекс.

Загрейте фурна с вентилатор на 180 градуса. Изпечете кекса за около 30 мин. Пробвайте дали е изпечен с дървено шишче, трябва да излезе сухо от кекса.

Изчакайте сладкиша да се охлади за 10 мин. и извадете от формата. Веднага го поръсете с пудра захар!

Кексът с настъргани ябълки и крема сирене е неустоим.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: