Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Маслен кекс с настъргани ябълки

Маслен кекс с настъргани ябълки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Маслен кекс с настъргани ябълки
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Идеален за следобедна закуска, из път или за почерпка на колегите в службата."

Необходими Продукти

  • масло - 180 г меко (на стайна температура)
  • захар - 130 г
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 3 бр.
  • ябълки - 250 г настъргани (чисто тегло)
  • канела - по желание и вкус
  • брашно - 250 г
  • нишесте - 50 грама царевично Ванилия
  • бакпулвер - 1 бр.
  • пудра захар - малко за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кексът с ябълки - много любим на всички любители на ябълковите сладкиши.

В купа смесете мекото масло, захарта и щипка сол, разбъркайте с миксер до еднородна смес.

Добавете яйцата едно по едно, като след всяко добавено яйце разбърквате до еднородна смес. Прибавете канелата, която е по желание и на вкус, аз добавих щипка канела. Ароматът много подхожда на маслен кекс.

В друга купа пресейте брашното и прибавете нишестето и бакпулвера, разбъркайте.

Прибавете сухата смес към яйчената и разбъркайте, получавате гъста еднородна маса. Добавете и настърганите ябълки и разбъркайте.

Сипете сместа в намазана с масло форма за кекс и заравнете. Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете кексчето до готовност, или суха клечка, за около 50 минути.

Ароматен и вкусен маслен кекс с настъргани ябълки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Симова
Мария Симова
Пропуснах да напиша, че настърганите ябълки се добавят след като приключите с добавянето на яйцата.
15.10.2022 19:52
1
1
Покажи всички подкоментари