Начин на приготвяне
Начупете орехите, почистете ги от черупките. Половината от тях смелете по-ситно, останалите на по-едро.
В голяма купа изсипете пудрата захар, двете ванилии и смлените орехи. Объркайте всички продукти добре.
В друга купа сложете престоялите няколко часа на стайна температура белтъци. Добавете щипка сол и разбийте белтъците с миксер за 3-4 минути.
Изсипете кристалната захар и довършете разбиването, докато белтъците станат на твърд сняг. Към тях на порции прибавяйте от ореховата смес и бъркайте с лъжица от долу на горе бавно докато хомогенизирате всичко добре.
Застелете тава с хартия за печене. С малка лъжичка вземайте от сместа и изсипвайте върху хартията на малки купчинки. Оставете разстояние, при печене ореховките се разливат.
Загрейте фурната (без вентилатор) на 150 градуса. Изпечете сладките за 30 минути. Докато се пекат, не отваряйте, температурата и времето са достатъчни за да станат добре изпечени и хрупкави.
Изчакайте готовите сладки да се охладят и приберете в добре затварящ се стъклен буркан.
В него Вкусните ореховки ще останат хрупкави дълго време!
Коментари
Благодаря