Вкусни ореховки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Вкусни ореховки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
35
"Класически ореховки, с които да зарадвате малки и вече пораснали деца"

Необходими Продукти

  • орехи - 200 г
  • пудра захар - 140 г
  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 60 г кристална
  • ванилия - 2 бр.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете орехите, почистете ги от черупките. Половината от тях смелете по-ситно, останалите на по-едро.

В голяма купа изсипете пудрата захар, двете ванилии и смлените орехи. Объркайте всички продукти добре.

В друга купа сложете престоялите няколко часа на стайна температура белтъци. Добавете щипка сол и разбийте белтъците с миксер за 3-4 минути.

Изсипете кристалната захар и довършете разбиването, докато белтъците станат на твърд сняг. Към тях на порции прибавяйте от ореховата смес и бъркайте с лъжица от долу на горе бавно докато хомогенизирате всичко добре.

Застелете тава с хартия за печене. С малка лъжичка вземайте от сместа и изсипвайте върху хартията на малки купчинки. Оставете разстояние, при печене ореховките се разливат.

Загрейте фурната (без вентилатор) на 150 градуса. Изпечете сладките за 30 минути. Докато се пекат, не отваряйте, температурата и времето са достатъчни за да станат добре изпечени и хрупкави.

Изчакайте готовите сладки да се охладят и приберете в добре затварящ се стъклен буркан.

В него Вкусните ореховки ще останат хрупкави дълго време!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#266900
Потребител#266900
Орехите 200гр. цели или почистени?
Благодаря
13.05.2021 18:58
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Изглеждат много вкусни! Обожавам ореховки!
20.10.2016 11:28
1
1