Бързо пиле с горчица

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
15
21/10/2016
"Когато не искате да оставяте бирата да се затопли и искате да приготвите нещо набързо "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 432
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме обилно гъбите с вода и ги оставяме да се отцедят, след което ги нарязваме на малки парчета, а лука - на ситно.

Загряваме дълбок тиган с незалепващо покритие, добавяме 1 с.л. олио и веднага прибавяме лука и гъбите. Овкусяваме със сол и черен пипер. Запържваме зеленчуците за около 6-7 минути до приятен загар.

Изваждаме запържените гъби и в същия тиган добавяме останалите 2 с.л. олио. Слагаме нарязаното на малки парчета месо, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Запържваме до приятен загар. Добавяме 1 ч.ч. бяло вино, топеното сирене, горчицата и малко мащерка.

Готвим, докато се изпари виното. Прибавяме готовите гъби и отново разбъркваме.

Сервираме готовото мезе и поръсваме с малко ситно нарязан магданоз.

Бързото пиле с горчица е много апетитно.

Рейтинг

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#170618
С тази плънка правя една страхотна вкусотия,но слагам отгоре и отдолу от дебелите кори на сач.Отгоре настъргвам кашкавал.Запича се само за загар във фурната.Става да си оближеш пръстите.
1
0